Sophia Johansson

W

Kategori: Everyday

Idag var det återigen kontroll på barn hjärtamottagningen.
 
W har tydligen två hjärtfel kombinerade. Han har alltså förutom sin vsd en PS som innebär att lungartären blockeras till viss del i hjärtat. Allt känns mest som en gröt i huvudet då jag inte kan förstå varför ett barn som får ett problem ska få alla problem. De filmade iallafall idag och skickade ner till Göteborg.
 
W hatar de där undersökningarna och skriker för det mesta. Idag var det både ultraljud, vägning, ekg och blodprov. Såklart passade W på att kräkas ner halva rummet när han skulle göra ekg.
 
W hade dessvärre gått ner i vikt för att han inte orkar äta som han borde. Vi ska nu väcka honom på natten för att ge mat, iallafall försöka för han brukar inte orka äta på natten. Om han inte gått upp i vikt tills onsdag då nästa kontroll är så kommer han få en sond i näsan för att få extra mat genom den. Dietisten vill att han ska upp till 500ml om dygnet vilket är ca. 100 mer än vad han äter nu. Ökad medicindos till 0.3ml 3 gånger om dagen.
 
Det här andra hjärtfelet som W bevisligen har, gör så att det blir som en blockering från hjärtat ut till lungorna. Läkaren sa att det är möjligt att detta felet blir mer brådskande än hålet mellan kamrarna. Isåfall kan det kanske bli så att W får genomgå en ballongsprängning på hjärtat tidigare för att sen kunna senarelägga operation av vsdn. De vill helst att W ska vara minst 3 månader innan han ska operera sitt hål mellan kamrarna.
 
Skulle dock vara SÅ skönt att få veta ungefär när det blir operation samtidigt som vi förstår att det måste få ta sin lilla tid. 
 
 
Kommentera inlägget här: